Hier een link naar:
Anbi-status
Statuten
Jaarrekeningen
Beleidsplan
Publicatiestukken 2020
Publicatiestukken 2021

Kringloopcentrum de Liemers (KCL) is een ideële, milieuvriendelijke organisatie die sinds 1983 al aan kringloop bedrijvigheid doet met de volgende doelstellingen: duurzaamheid, hergebruik, milieu en (sociale) werkgelegenheid. Dit betekent dat we zoveel mogelijk recyclen en hergebruiken maar ook dat we zoveel mogelijk (nieuwe) werkplekken creëren voor iedereen die dat nodig heeft.

Wij zijn een zelfstandige stichting met een ANBI status met een goed doel zonder winstoogmerk. Een heel eenvoudig bedrijf (op afstand) geleidt door een stichtingsbestuur [vrijwilligers] met als bezetting een combinatie van vaste professionele medewerk(st)ers en enthousiaste vrijwillig(st)ers.

Ons werkgebied ligt hoofdzakelijk in de Liemers, Montferland en het Duits grensgebied.

Met de gemeente Zevenaar en Montferland hebben wij samenwerkingscontracten met als gevolg dat binnen deze gemeentes op afspraak dagelijkse inzamelroutes wordt gereden,
Op verzoek en in overleg met onze klanten werken wij ook buiten het werkgebied!

Alles [op basis van wetten en regels] wordt door ons ingezameld en verwerkt.

Ook op maatschappelijk gebied spelen we een grote rol.
KCL krijgt dagelijks ca. 350 bezoekers. Veel mensen komen hier vaak en spreken ook met elkaar af. Mensen vinden het leuk om even te “neuzen” of hebben, al dan niet door omstandigheden, goede goederen nodig tegen een schappelijke prijs.
Kortom wij zijn een sociale en maatschappelijke stichting.

Voor vragen of maken van een afspraak: bel ons 0316-529232
of mail ons: hergebruik@kringloopdeliemers.nl

Inschrijving KvK: 09068905